Як завадити людям згадувати мене у Facebook

Якщо ви віддаєте перевагу менш видимій присутності на Facebook, ви можете вибрати більш обмежуючі налаштування конфіденційності, які обмежуватимуть способи згадування людей про вас. Такі функції, як огляд шкали часу, журнал активності та списки блоків, дозволяють вам контролювати свою видимість у Facebook. Незважаючи на те, що запобігти тегуванню цілком неможливо, є кроки, які можна зробити, щоб різко обмежити вплив Facebook.

Налаштування параметрів конфіденційності

Функції огляду Facebook дають вам можливість затверджувати дописи, до яких вас позначено, до того, як вони з’являться на вашій шкалі часу. Клацніть на значок шестірні та виберіть "Налаштування", а потім виберіть "Хронологія та позначення" у меню. Натисніть "Редагувати" поруч із "Переглянути публікації, до яких вас позначили друзі, перш ніж вони з’являться на вашій хронології?" і ввімкніть функцію перегляду шкали часу зі спадного меню. Ці налаштування застосовуватимуться лише до публікацій на вашій власній шкалі часу. Використовуйте посилання "Редагувати" для параметрів у "Як я можу керувати тегами, які люди додають та пропонують мітити теги?" розділ. Тут ви можете ввімкнути функцію перегляду тегів шкали часу, вимагаючи вашого схвалення для тегів, які люди додають, щоб вони з’являлися в інших місцях на Facebook.

Журнал активності

У вашому журналі активності ви можете переглянути всі публікації, у яких вас позначили на Facebook. Клацніть на піктограму зірочки та виберіть "Журнал активності", щоб побачити її. Звідси ви можете призначити аудиторію для публікацій, збільшуючи або зменшуючи свою видимість. Ви також можете видалити теги, які ви не схвалюєте, видаливши посилання між публікацією та вашим профілем.

Списки блоків

Щоб хтось не згадував вас взагалі у Facebook, ви можете додати його до свого списку блокувань, видаливши практично всі підключення до Facebook. Блокування є спільною справою, і після ініціативи однієї сторони подальше спілкування неможливе, включаючи тегування. Людина, яку ви заблокуєте, не отримає сповіщення, що зробить це менш незручним. Ваша присутність і активність у Facebook будуть невидимими для нього, а його для вас. Він більше не матиме можливості позначати вас на Facebook.